top of page

Over SOTOS

In 2003 besloten Haegens Bouw, Bouw Opleidings Centrum (BOC) en Dendron College de stichting SOTOS op te richten naar aanleiding van een bezoek van de oud directeur van het BOC aan het Centre de Formation Professionelle te Ziguinchor (CFPZ) in Zuid-Senegal, gevolgd door enkele hulpacties voor het CFPZ.

Vanuit deze organisatie was het de bedoeling om doelgericht grotere projecten ten behoeve van de ontwikkeling van (technisch) onderwijs in Senegal te gaan realiseren.

 

SOTOS visie en missie

De visie van SOTOS op ontwikkelingssamenwerking is gebaseerd op ondersteuning van (technische) onderwijsontwikkeling op het Senegalese platteland en structurele contacten tussen docenten en leerlingen uit Senegal en Horst.

 

Om continuïteit van de projecten te waarborgen zijn vanaf de start afspraken gemaakt  en vastgelegd met de regionale en landelijke overheden waarin de wederzijdse taken en verantwoordelijkheden zijn omschreven.

 

In 2014 is de visie op ‘de ondernemende school’, die producten en diensten gaat aanbieden in de regio opgestart op CFP en CEM.

SOTOS heeft 3 projecten;

Het CFP

De praktijkschool door SOTOS gebouwd en uitgebreid van 2005 – 2015

Het CEM

Een HAVO-school uitgebreid door SOTOS sinds 2009

Bussura

Een kinder-dagverblijf, medische post en praktijkschool in The Gambia herbouwd in 2009

Waarom het CEM en CFP in Sindian?
In overleg met de regering is gekozen voor Sindian, een centrumdorp op het platteland

 

Door het bouwen van de scholen in Sindian willen we de trek naar de grote steden zoals Ziguinchor verminderen en door scholing / opleiding ook de werkgelegenheid op het platteland verbeteren.


Voordat de school in Sindian gebouwd werd, liepen leerlingen dagelijks vele kilometers naar de stad Ziguinchor, om daar naar school te kunnen of werk te zoeken.
Dat deze school op het platteland gebouwd is, heeft dus veel voordelen.

bottom of page